Магистрати от Окръжна и Районна прокуратура – Стара Загора изразиха своя протест и възмущение срещу опита за покушение спрямо главния прокурор

2 Май 2023 г.

Днес, 2 май 2023 г., прокурорите, следователите и съдебните служители от Окръжна прокуратура – Стара Загора и Районна прокуратура – Стара Загора се събраха на протест пред Съдебната палата в гр. Стара Загора. Те  заявиха своята подкрепа към главния прокурор на Република България и острото си възмущение по повод извършения вчера атентат спрямо него.

„Изразяваме своето възмущение от този брутален акт на посегателство към главния прокурор. Считаме, че той е насочен, както спрямо него, така и към прокуратурата и цялата правораздавателна система. Това е един недопустим прецедент в новата история на Република България“, заяви Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Стара Загора. Той изрази надежда, че службите, натоварени с разкриването на престъплението, ще свършат своята работа и ще установят извършителите. „Всички прокурори ще продължат да изпълняват служебните си задължения, както и досега. Не се страхуваме и ще защитаваме върховенството на закона“, изрази позицията на колегите си Таня Димитрова, районен прокурор на гр. Стара Загора.