Окръжна прокуратура - Стара Загора наблюдава досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие край с. Долно Съхране, при което е загинал 54-годишен мъж

21 Юли 2022 г.

Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за възникнало пътнотранспортно произшествие на 20. 07. 2022 г. в района на с. Долно Съхране, общ. Казанлък, обл. Стара Загора. 

Според първоначалната информация лек автомобил, управляван от 54-годишен мъж,  е навлязъл в лентата за насрещно движение при наличие на непрекъсната осова линия и се е ударил челно с насрещно движещ се товарен автомобил, шофиран от 31-годишен мъж.

В резултат на удара водачът на лекия автомобил е починал на място. Леки наранявания са получили спътницата му - на 49 г., която е оставена за лечение в болница без опасност за живота, както и водачът на товарния автомобил. Пробата за употреба на наркотични вещества на последния е положителна. 

Работата по изясняване на причините и условията, довели до настъпването на тежкото произшествие, продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора. Извършват се активно действия по разследването, предстои изготвянето на множество експертизи.