Окръжна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за катастрофа с товарни автомобили на автомагистрала „Тракия“, при която е загинал чужд гражданин

13 Декември 2021 г.

Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за възникнало пътнотранспортно произшествие, при което е загинал А.М., на 32 г., гражданин на Черна гора. 

Инцидентът е станал днес, 13.12.2021 г., около 6,40 ч. на км 160 на автомагистрала „Тракия“ край гр. Стара Загора в посока към гр. София. Според първоначалната информация товарен автомобил, управляван от български гражданин, е ударил странично спрял в аварийната лента камион с черногорска регистрация. Вторият товарен автомобил е бил шофиран от А.М., гражданин на Черна гора. Той е бил намерен починал на пътното платно, извън кабината на автомобила си. 

И в момента продължават активните действия по разследването за установяване на причините за тежкото пътно произшествие, които се извършват под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора. Предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи и др.