По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Стара Загора е осъден шофьор на 4 месеца затвор за предложен подкуп на полицейски служители

30 Март 2021 г.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Стара Загора е осъден А.А., на 39 г., за виновен в това, че на 21.12.2020 г. в гр. Стара Загора, в кв.„Лозенец“, е дал подкуп – парична сума, банкнота с номинал от 50 лева на полицейски служители, за да не извършат действие по служба – да не му съставят акт за управление на моторно превозно средство без сключена валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ – престъпление по чл. 304а от Наказателния кодекс.

Окръжен съд-Стара Загора е наложил на А.А. наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим и глоба от 200 лева.

Наказателното производство срещу подсъдимия премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното му наказание бе намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като мъжът призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

Определението на съда подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.