По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Стара Загора са осъдени двама мъже и една жена на по 20 години затвор за двойно умишлено убийство в дискотека

24 Февруари 2021 г.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Стара Загора са осъдени двама мъже и една жена на по 20 години затвор за двойно умишлено убийство в дискотека. По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Стара Загора са осъдени 29-годишната В.А., А.А., на 27 г. и М.С., на 28 г., за това, че  на 21/22.10.2017 г., в с. Паничерево, общ. Гурково, обл. Стара Загора, пред дискотека, находяща се на ул. „Шипка“, в съучастие като извършители, умишлено умъртвили повече от едно лице – 39-годишния И. И. и 23-годишния А. А., като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития А. А., с особена жестокост и по хулигански подбуди - престъпление по чл. 116  ал. 1 вр.  чл. 115 вр. с чл. 20  от Наказателния кодекс.

Окръжен съд – Стара Загора е наложил на В.А., А.А., и М.С. наказание от по 20 години «лишаване от свобода» при първоначален «строг» режим, за всеки един от тях.  Съдът е уважил изцяло предявените от близките на убитите мъже граждански искове, представляващи обезщетения за претърпени неимуществени вреди от престъпното деяние, като присъди те да бъдат заплатени солидарно от тримата подсъдими.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.