По искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора съдът задържа обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост след нанесена порезна рана с нож

12 Февруари 2021 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Д., на 64 г.,  привлечен като обвиняем за това, че на 7 срещу 8. 02.2021 г., в гр.Стара Загора, е причинил по непредпазливост смъртта на 62-годишен мъж, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда – престъпление по чл. престъпление по чл. 124 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Окръжен съд – Стара Загора прие, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Д. Д. е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност.

На 7 срещу 8 февруари 2021 г., обвиняемият и пострадалият били заедно в изоставена постройка в гр. Стара Загора, където употребили алкохол. Скарали се помежду си и обвиняемият нанесъл порезна рана с нож в областта на ръката на 62-годишния мъж. След това обвиняемият Д. Д. оставил пострадалия в съседна стая и по-късно установил, че е починал.

Определението на съда подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Пловдив.