Под надзора на Окръжна прокуратура–Стара Загора се извършват следствени действия в завод № 4 на „Арсенал“ АД, в гр. Мъглиж, по образувано досъдебно производство за унищожаване, чрез взрив, на имущество

12 Март 2020 г.

Днес, 12 март 2020 г., под надзора на Окръжна прокуратура–Стара Загора продължават да се извършват следствени действия по образувано досъдебно производство за това, че на 11.03.2020 г., в Завод № 4 на „Арсенал“ АД, находящ се в гр.Мъглиж, обл. Стара Загора, е унищожено чрез взрив чуждо имущество – производствени сгради – престъпление по чл. 333 вр. чл.330 ал.3 вр.ал.2 т.1 и т.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

Разследването е възложено от Главен прокурор на екип от следователи от Националната следствена служба поради особена фактическа и правна сложност. До момента са извършени огледи на местопроизшествие, разпити на свидетели, като днес се извършват допълнителни огледи и разпити. Предстои да бъдат изискани документи и назначени съответните експертизи. Пострадали са общо 6 лица, от които две лица са настанени в болница за лечение.  За осигуряване на безопасност на работещите, заводът е затворен и в него не се извършва дейност.