Под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора се проведе Специализирана полицейска операция за противодействия на битовата престъпност в с. Хан Аспарухово и с. Братя Кунчеви

21 Февруари 2020 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора, на 20 февруари 2020 г., се проведе Специализирана полицейска операция на територията на с. Хан Аспарухово и с. Братя Кунчеви, обл. Стара Загора, за противодействие на битовата престъпност след разпореждане на главния прокурор, както и за установяване на лица, срещу които се водят повече от две досъдебни производства. В нея участваха служители на ОД на МВР – Стара Загора, представители на Областна дирекция „Безопасност на храните“ и Държавно горско стопанство – Стара Загора. Полицейската операция за противодействие на битовата престъпност е проведена с цел ограничаване на незаконния дърводобив от държавния горски фонд, предотвратяването на разпространението на акцизни стоки без бандерол и ограничаване на нерегламентираната търговска дейност с храни и напитки. Проверени са 77 лица, 44 моторни превозни средства, 24 къщи в селата Хан Аспарухово и Братя Кунчеви, 10 търговски обекта, съставени са три акта за установяване на административно нарушение и два фиша за нарушение по Закона за движение по пътищата.

В резултата на проведената Специализираната полицейска операция са започнати  девет предварителни проверки за съхраняване на незаконно придобит дървен материал от вида „зимен дъб“, за държане на акцизни стоки – цигари и алкохол без бандерол. Материалите са докладвани и изпратени за вземане на отношение в Районна прокуратура – Стара Загора.