По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Стара Загора е осъден 27-годишен мъж за подкуп

16 Януари 2020 г.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Стара Загора е осъден Й. Й., на 27 г., за това, че на 01.01.2020 г. е дал подкуп - парична сума в размер на 25 лева на полицейски органи, за да не извършат действие по служба - да не уведомят и поискат съдействие от служители на сектор „Пътна полиция” на ОД на МВР - гр.Стара Загора, които да не му съставят акт за установяване на административно нарушение като водач на лек  автомобил, марка „Мерцедес”, за извършени нарушения по Закона за движение по пътищата, а именно, че не носи свидетелство за управление на МПС от съответната категория и контролен талон, както и че управлява пътно превозно средство, което не е представено за технически преглед – престъпление по чл.304а във вр. чл.304 ал.1 от Наказателния кодекс.

Окръжен съд – Стара Загора му е наложил наказание от четири месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от три години и „глоба“ в размер на 100 лева.

Наказателното производство срещу Й. Й. е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното му наказание е намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като Й.Й.  призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

 Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.