Становище на прокурорите, следователите и съдебните служители от Окръжна прокуратура-Стара Загора и от Районна прокуратура-Стара Загора

25 Ноември 2019 г.

    Във връзка със становище с Изх. №15/2019г. от 22.11.2019г. на Управителен съвет на Асоциацията на прокурорите в България, относно проведената процедура за избор на Главен прокурор на Република България,  на 25.11.2019г. от 10:00 часа  в 5-та заседателна съдебна зала в Съдебна палата гр.Стара Загора, се проведе общо събрание на прокурорите, следователите и съдебните служители от Окръжна прокуратура-Стара Загора и от Районна прокуратура-Стара Загора, на което бе обсъдена позицията на асоциацията. След проведеното обсъждане, бе взето решение, че прокурорите, следователите и съдебните служители от Окръжна прокуратура-Стара Загора и от Районна прокуратура-Стара Загора, изцяло подкрепяме изразената позиция на Асоциацията на прокурорите в България, изразена в становище с Изх. №15/2019г. от 22.11.2019г. във връзка с проведената процедура за избор на Главен прокурор на Република България.

    За удостоверяване на това решение на прокурорите, следователите и съдебните служители от Окръжна прокуратура-Стара Загора и от Районна прокуратура-Стара Загора бе изготвена декларация с текст приет от присъстващите на общото събрание прокурори, следователи и съдебни служители – общо 44 такива от Окръжна прокуратура-Стара Загора (при 65 зает  щат) и 35 от Районна прокуратура-Стара Загора (при 45 зает щат).

Текста на декларацията може да видите тук: