Прессъобщение за образувано досъдебно производство за пътно-транспортно произшествие

3 Юни 2014 г.

Във връзка с настъпило пътно-транспортно произшествие на 02.06.2014 год. на пешеходна пътека в гр.Стара Загора, при което е загинал П.И.И. на 4 години в Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

Във връзка с настъпило пътно-транспортно произшествие на 02.06.2014 год. на пешеходна пътека в гр.Стара Загора, при което е загинал П.И.И. на 4 години в Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство срещу Г.Д.С на 45-годишна възраст.

Спрямо Г.Д.С. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 343, ал.3, предл. последно, буква”б” във вр. с ал.1, буква „в” вр. с чл. 342, ал.1 от НК , за което престъпление се предвижда наказание „Лишаване от свобода” от 3 до 10 години. На 03.06.2014 г. спрямо Г.С.Д. от наблюдаващия прокурор е постановено „Задържане под стража” за срок от 72 часа.

По делото са назначени автотехническа експертиза, съдебно-медицинска експертиза и химическа експертиза, разпитани са свидетели. Изискани са и справка за съдимост и справка за нарушител по Закона за движение по пътищата.

Разследването по делото продължава, като предстои извършването на действия по разследването за установяване на обстоятелства по делото и разкриване на обективната истина – разпити на свидетели имащи информация, относима към предмета на разследване, изготвяне на заключенията на назначените експертизи и други действия.

03.06.2014 г.                                      Говорител на Окръжна прокуратура гр.Стара Загора

гр.Стара Загора                                                                                                                    Нейка Тенева