„Ден на отворените врати”

23 Април 2013 г.

В изпълнение на годишната програма на Висшия съдебен съвет за периода ноември 2012 – декември2013 г. на 19 април 2013 г. Окръжна прокуратура гр.Стара Загора организира „Ден на отворените врати” с цел повишаване на правната култура ...

        УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МЕДИИТЕ,

        В изпълнение на годишната програма на Висшия съдебен съвет за периода ноември 2012 – декември2013 г. на 19 април 2013 г. Окръжна прокуратура гр.Стара Загора организира „Ден на отворените врати” с цел повишаване на правната култура на гражданите и запознаване с органите на съдебната система.

        Провеждането на инициативата бе оповестено чрез прессъобщение, публикувано на интернет страницата на Окръжна прокуратура гр.Стара Загора, а за участие в нея бяха поканени студенти от 1-ви курс в специалностите „Бизнесикономика”, „Регионална икономика” и „Аграрна икономика” от Стопански факултет на Тракийски университет гр.Стара Загора, изучаващи „Основи на правото”.

        На 19 април 2013 година в 10:00 часа група от поканените за участие студенти посети сградата на Съдебна палата гр.Стара Загора. Инициативата започна с разговор-беседа със заместника на административния ръководител-заместник окръжен прокурор на Окръжна прокуратура гр.Стара Загора и говорител на прокуратурата г-жа Нейка Тенева, проведен в нейния кабинет на ет.3 в сградата. В разговора говорителя на Окръжна прокуратура гр.Стара Загора запозна студентите със структурата на съдебната система, в частност на Прокуратурата на Република България, спецификата в работата на прокурорите и по-конкретно с функциите на Окръжна прокуратура гр.Стара Загора и на прокурорите и следователите от състава й. След това участниците бяха запознати с интернет страницата на Окръжна прокуратура гр.Стара Загора и с възможностите за получаване на информация от нея.

        След приключването на презентацията участниците се срещнаха с административния ръководител-окръжен прокурор. След срещата бяха разведени от съдебния администратор в помещенията ползвани от Окръжна прокуратура гр.Стара Загора – бяха разгледани кабинета на административния секретар, служба „Регистратура и деловодство”, кабинети на прокурори. По време на „разходката” съдебния администратор запозна участниците с възможностите за административно обслужване на граждани, възможности за подаване на сигнали за корупция и др.

        След изявено от желание за посещение на съдебна зала със съдействието на Окръжен съд гр.Стара Загора бе организирано посещение на съдебна зала № 8 в сградата. В съдебната зала заместник-окръжният прокурор и говорител Нейка Тенева обясни на гостите повече за участниците в съдебния процес и отговори на възникналите по време на провеждането на инициативата въпроси.

        На мероприятието присъстваха представители на медиите – телевизия „Загора ТВ”, които имаха възможност за снимане през цялото време на провеждането на инициативата. За събитието „Загора ТВ” излъчи кратък репортаж.

23.04.2013 г.

ГОВОРИТЕЛ НА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА гр.СТАРА ЗАГОРА :

                                                                       ЗАМ.ОКРЪЖЕН ПРОКУРОР - Нейка Тенева