На 23.04.2008 г. под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция от служители на ГД "БОП" - София, сектор "БОП" при ОДП – Стара Загора и сектор "БОП" при ОДП - Хасково. Около ...

УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МЕДИИТЕ,

На 23.04.2008 г. под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция от служители на ГД "БОП" - София, сектор "БОП" при ОДП – Стара Загора и сектор "БОП" при ОДП - Хасково. Около 17.30 ч. на 174 км на автомагистрала “Тракия” на разклона за гр. Чирпан е спрян за проверка лек автомобил “Пежо" РА 2832 АС, собственост и управляван от Т.Д.Б. от гр. Пещера. В автомобила са открити и иззети седем чувала с таблетки с общо тегло 135 кг. При направения полеви наркотест веществото реагира на амфетамин. Таблетките са с логото на "каптагон" с белезникав цвят и са пакетирани по 1 000 бр. в прозрачни найлонови пликове.

Т.Д.Б. е задържан за срок от 24 ч. РПУ – Стара Загора.

За срок от 24 ч. е задържан и П.Н.Р от гр. София. Същият е задържан при управление лек автомобил "БМВ" СА 5408 КК на автомагистрала “Тракия” в участъка на гр. Пазарджик.

Образувано е ДП № зм 204/08 г. по описа на РПУ – Чирпан.


Говорител на Окръжна прокуратура-Стара Загора: НЕЙКА ТЕНЕВА