Съобщение

25 Септември 2008 г.

Днес, 25.09.2008 г. Районен съд – Стара Загора одобри споразумение за решаване на делото – НОХД №1311 /2008 година, образувано по обвинителен акт изготвен от Районна прокуратура – Стара Загора срещу БУДИМИР КУЙОВИЧ от Република Черна гора ...

УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МЕДИИТЕ,

Днес, 25.09.2008 г. Районен съд – Стара Загора одобри споразумение за решаване на делото – НОХД №1311 /2008 година, образувано по обвинителен акт изготвен от Районна прокуратура – Стара Загора срещу БУДИМИР КУЙОВИЧ от Република Черна гора за престъпление по чл.325 ал.ІІ вр. ал.І от НК.

Обвинението срещу горепосоченото лице е за това, че на 01.01.2008 година в Съдебната палата в гр.Стара Загора, извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като пред съдебната зала в която беше разглеждано производството за мярка за неотклонение във връзка с друго досъдебно производство, отправи реплика към репортерите „хайде снимайте ми куро...” и показа среден пръст и с двете си ръце, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

С Определението за одобряване на споразумението подс.БУДИМИР КУЙОВИЧ беше признат за виновен в извършване на престъпление по чл.325 ал.ІІ вр. ал.І от НК и при условията на чл.54 от НК му беше наложено наказание лишаване от свобода за срок от 9/девет/ месеца, което да изтърпи при първоначален общ режим.


Говорител на Окръжна прокуратура-Стара Загора: НЕЙКА ТЕНЕВА