Заловени са участниците в престъпна група, извършила въоръжен грабеж в особено големи размери

26 Февруари 2009 г.

Деянието е извършено на 06/07.02.2009 г. от група въоръжени и маскирани лица, които проникнали в дома на 56-годишна жена – счетоводител в частна фирма. След няколко часа заплахи огнестрелно и хладно оръжие, физическо насилие и нанасяне на телесни ...

Деянието е извършено на 06/07.02.2009 г. от група въоръжени и маскирани лица, които проникнали в дома на 56-годишна жена – счетоводител в частна фирма. След няколко часа заплахи огнестрелно и хладно оръжие, физическо насилие и нанасяне на телесни повреди, извършителите принудили жената да осигури достъп до офиса на фирмата в Стара Загора откъдето отнели 750 000 евро, 330 000 лв. и ценни бижута.

На 26.02.2009 г. в резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на сектор “Борба с организираната престъпност” при ОД на МВР – Стара Загора, под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора са установени и заловени извършителите на деянието П.Й. (35) от Казанлък (осъждан и в момента подсъдим за взривяване в Казанлък) , М.Б. (23) от Казанлък и Т.С. (27) – също многократно задържан за съпричастност към различни престъпления. Задържани са и 36-годишният Д.К. от Сливен (осъждан и изтърпял наказание за въоръжен грабеж и убийство) и Д.А. (34) от Сливен – в момента изтърпяващ наказание лишаване от свобода за престъпление (към момента на извършване на деянието е бил в отпуск). Съпричастността на двамата към извършения въоръжен грабеж се изяснява.

От жилищата на задържаните са иззети вещи и предмети, имащи отношение към престъпното деяние. В гориста местност в НПМ “Шипка Бузлуджа” е намерен заровен пластмасов бидон, в който са укрити отнетите бижута, 17 патрона за автомат “Калашников” и почти цялата заявена сума в лева и валута.

Петте лица са задържани. Работата по случая продължава в посока установяване поръчителя на деянието.

Говорител на Окръжна прокуратура-Стара Загора:НЕЙКА ТЕНЕВА