Съобщение

9 Февруари 2010 г.

На 08.02.2010г. в РУ на МВР гр. Казанлък е получено съобщение от Спешния център в гр. Казанлък за инцидент в частен дом в с. Енина, общ. Казанлък. В сигнала е съобщено за самонаранил се в дома си мъж ...

На 08.02.2010г. в РУ на МВР гр. Казанлък е получено съобщение от Спешния център в гр. Казанлък за инцидент в частен дом в с. Енина, общ. Казанлък. В сигнала е съобщено за самонаранил се в дома си мъж. На мястото на инцидента е изпратен полицейски екип на специализираното подразделение „Охрана на обществения ред” към ОД на МВР гр. Стара Загора в състав гл. полицай Б.Ч.Ч. и гл. полицай Н.И.Н. Същите пристигнали в селото около 18.15 часа. Пред къщата на адрес – с.Енина, ул.”Петко Манолов” 18 полицейският екип е посрещнат от майката на Н.Н.В. /58г./ , която обяснила, че синът й е на втория етаж на къщата с рана на ръката. При качване по стълбището полицаите били пресрещнати от Н.Н.В., който бил въоръжен с нож и нанесъл на гл. полицай Б.Ч.Ч. порезна рана в лявата слабинна област.

Вторият служител гл. полицай Н.И.Н. предприел действия за задържането и обезвреждането на Н.Н.В. в резултат на което получил порезни наранявания в областта на дясната ръка. Същият успял да задържи Н.Н.В. до пристигане на втория полицейски екип. Въпреки предприетите действия от пристигналия на място екип на ФСМП – Казанлък за спасяване на живота на гл. полицай Б.Ч.Ч., около 18.40 часа същият починал от кръвозагуба вследствие нараняването. Главен полицай Б.Ч.Ч. работи в системата на МВР от 1993г.

Н.Н.В. е задържан за 24 часа и е настанен в МБАЛ – гр. Казанлък под охрана за лечение предвид нараняванията на трите пръста на лявата ръка. Извършен е оглед на местопроизшествие при който е иззет нож с дължина на острието 25 см и множество увеселителни пиротехнически изделия тип „пиратка”. Образувано е досъдебно производство срещу Н.Н.В. за престъпление по чл.116 ал.2 във вр. с ал.1 т.1, т.11 във вр. с чл.115 НК.

С постановление от 09.01.2010г. на Окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Стара Загора Н.Н.В. е задържан за 72 часа, с оглед внасяне на искане в Окръжен съд – Стара Загора и вземане на Мярка за неотклотклонение „Задържане под стража”.

Разследването се води от следовател в Окръжен следствен отдел на Окръжна прокуратура – Стара Загора - Т.Тончев. Наблюдаващ прокурор – Окръжен прокурор К.Тачев.

Говорител на Окръжна прокуратура-Стара Загора: НЕЙКА ТЕНЕВА