Открито е голямо количество взривни вещества и боеприпаси

15 Май 2010 г.

На 13.05. и на 14.05. 2010 година е извършена акция на ГД”Борба с организираната престъпност” и сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД на МВР – Стара Загора под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора.

На 13.05. и на 14.05. 2010 година е извършена акция на ГД”Борба с организираната престъпност” и сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД на МВР – Стара Загора под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора. При акцията в складова база в местността „Голеш” – източно от гр.Стара Загора е открито голямо количество взривни вещества и боеприпаси.

Образувано е досъдебно производство срещу Неизвестен извършител за престъпление по чл.339 ал.ІІ от НК. По досъдебното произоводство е извършен оглед, при който са установени и иззети като веществени доказателства 15 чувала с 431 кг метателно взривно вещество /артилерийски барут на пръчки/ и 159 сандъка с различни видове артилерийски боеприпаси. Извършен е оглед на иззетите веществени доказателства. Назначени са множество експертизи.

По делото като обвиняеми са привлечени две лица - С.Х. на 30 години от гр.Стара Загора и Т.И. на 45 години от гр.Хасково. По отношение на тях с постановления на РП – Стара Загора е постановено задържане за срок до 72 часа. В РС – Стара Загора е внесено искане за вземане на мерки за неотклонение „Задържане под стража”. В момента се изяснява съпричастността към престъпната дейност на трето лице – 39 годишния С.Р. от гр.София.

Разследването по досъдебното производство се провежда разследващ полицай Петя Христова при ОД на МВР – Стара Загора и се ръководи от Районна прокуратура – Стара Загора – прокурор Гриша Мавров

Говорител на Окръжна прокуратура-Стара Загора: НЕЙКА ТЕНЕВА