В Стара Загора са открити скимиращи устройства за източване на данни от банкови карти

17 Май 2010 г.

На 15.05.2010 год. в гр. Стара Загора е проведена акция от сектор „БОП” и ОД на МВР – Стара Загора под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора, при която са намерени и иззети скимиращи устройства за източване на данни ...

На 15.05.2010 год. в гр. Стара Загора е проведена акция от сектор „БОП” и ОД на МВР – Стара Загора под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора, при която са намерени и иззети скимиращи устройства за източване на данни от банкови карти и множество компютърни конфигурации.

Образувано е досъдебно производство , по което на четири лица са повдигнати обвинения, както следва: на Х.Д, В.Д и С.К за престъпления по чл. 246, ал.3 вр. с чл. 20, ал.2 от НК и престъпление по чл. 246, ал.1 вр. с чл. 243, ал.2, т.3 от НК и на М.Н. за престъпления по чл. 249, ал.3 вр. с чл. 26, ал.1 от НК и престъпление по чл. 246, ал.1 вр. с чл. 243, ал.2, т.3 от НК. Четиримата са задържани с постановлeние на ОП – Стара Загора за срок от 72 часа. Предстои внасяне на искане от ОП – Стара Загора до ОС – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

По делото са назначени технически експертизи на иззетите веществени доказателства.

Разследването се води от дознател при ОД на МВР – Стара Загора и се ръководи от Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Говорител на Окръжна прокуратура-Стара Загора: НЕЙКА ТЕНЕВА