Задържан полицейски служител за разпространение на наркотици

21 Май 2010 г.

В Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство срещу Неизвестен извършител за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК . На 20.05.2010 год. При проведена акция са задържани Д.В.П. – полицай в отдел”Охранителна полиция” при ...

В Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство срещу Неизвестен извършител за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК .

На 20.05.2010 год. При проведена акция са задържани Д.В.П. – полицай в отдел”Охранителна полиция” при ОД на МВР – Стара Загора и К.М.Д.

На двамата е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354а, ал.2, т.3, предл. трето във вр. с чл. 354а, ал.1, предл. трето и четвърто вр. с чл. 20, ал.2 от НК и са задържани с постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора за срок от 72 часа. Предстои внасяне на искане до Окръжен съд – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Разследването се води от следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Стара Загора и се ръководи от Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Говорител на Окръжна прокуратура-Стара Загора: НЕЙКА ТЕНЕВА