Гореща линия за първична правна помощ

5 Февруари 2014 г.

Национално бюро зa правна помощ изпълнява предефиниран проект No 4 „Подобряване на достъпа на уязвими групи до правна помощ чрез въвеждане на пилотен проект за "гореща линия за първична правна помощ" и регионални центрове за консултиране реализиран е финансовата подкрепа ...

Национално бюро зa правна помощ изпълнява предефиниран проект No 4 „Подобряване на достъпа на уязвими групи до правна помощ чрез въвеждане на пилотен проект за "гореща линия за първична правна помощ" и регионални центрове за консултиране реализиран е финансовата подкрепа на Норвежки финансов механизъм 2009-2014 г. програма BG 14 – „Изграждане на капацитет и сътрудничество в областта на съдебната власт“. Проектът се осъществява в сътрудничество със Съвета на Европа и Институт „Отворено общество“.
Основна цел на проекта е да подобри предоставянето па „първична правна помощ“ и да подобри правната рамка на системата за правна помощ в цялата страна.
В рамките на гореспоменатия проект, Национално бюро за правна помощ разкри Национална телефонна линии за правна помощ и два Центъра за правна помощ във Видин и Сливен.
Националната телефонна линия за правна помощ е телефонен номер, на който всеки гражданин може да получи безплатен правен съвет от квалифициран юрист. Гражданите заплашат единствено цената на телефонния разговор.

Национален телефон зa правна помощ - 0700 18 250

В двата Центъра за правна помощ в Сливен и Видин гражданите могат да получат безплатна правна консултация на място. Консултации се дават след предварително уговорен час но телефона.

Контакти на центрове за правна помощ:
Гр. Видин - ул. "Цap Александър II" No 19. ет. 6. тел. 0877/088522.
Гр.Сливен ул. Великокняжсвска No 6. тел. 0877/622665