Съдът остави в ареста мъж от Шумен, привлечен към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на наркотични вещества при условията на опасен рецидив

6 Октомври 2023 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Шумен съдът остави в ареста 22-годишен мъж от града, привлечен към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества при условията на опасен рецидив. Той беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор.

П.Е. бил задържан на 4 октомври 2023 година, след като при обиск в дома му били намерени 30 грама марихуана, разпределена на дози за продажба, както и малко количество чай за пушене. В хода на разследването са установени клиенти на младия мъж, които закупували забранени субстанции от него.

Мъжът бил задържан незабавно и обвинен за престъпление по чл. 354а, ал. 2, т. 4 от НК. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Шумен. Определението на съда подлежи на въззивна проверка от Апелативен съд – Варна.