Мъж от Шумен ще остане в ареста за срок до 72 часа, след обвинение за държане с цел разпространение на наркотични вещества при условията на опасен рецидив

5 Октомври 2023 г.

Окръжна прокуратура – Шумен привлича към наказателна отговорност 22-годишен мъж от града за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества при условията на опасен рецидив. Той ще остане задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение.

П.Е. бил задържан на 4 октомври 2023 година, след като при обиск в дома му били намерени 30 грама марихуана, разпределена на дози за продажба, както и малко количество чай за пушене. В хода на разследването са установени клиенти на младия мъж, които закупували забранени субстанции от него.

Мъжът бил задържан незабавно и към момента е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 354а, ал. 2, т. 4 от НК. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Шумен. Предстои искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.Е. да бъде внесено за разглеждане в Окръжния съд.