По искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо длъжностни лица от МБАЛ „Доктор Димитър Чакмаков“ – гр. Раднево
По искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо длъжностни лица от МБАЛ „Доктор Димитър Чакмаков“ – гр. Раднево

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора е водено  разследване от Териториален сектор „Борба с организираната престъпност“–Стара Загора към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на МВР за извършено престъпление - пране на пари, осъществявано от лица, работещи в МБАЛ „Доктор Димитър Чакмаков“ – Раднево. В хода на разследване са събрани доказателства и за извършени други престъпления, а именно безстопанственост и длъжностно присвояване.  В качеството на обвиняеми са привлечени управител на лечебното заведение и още две длъжностни лица - М.С., М.У и М.А., както и служител – С.С. - шофьор, за извършено в съучастие помежду им длъжностно присвояване в големи размери, в условията на продължавано престъпление  – чл.202 ал.2 т.1 вр. ал.1 вр. чл.20 вр. чл.26 от Наказателния кодекс.

Две от лицата – М.С. и С.С са привлечени като обвиняеми и за извършено в съучастие и в условия на продължавано престъпление - пране на пари - престъпление по чл.253 ал.2 вр. ал.1 вр. чл.20 вр. чл.26 от НК. Едното длъжностно лице – М.У е привлечено и за извършена умишлена безстопанственост в условия на продължавано престъпление – престъпление по чл.219 ал.3 вр. ал.1 вр. чл.26 от НК.

На 23.02.2020 г. по внесено искане на Окръжна прокуратура–Стара Загора, Окръжен съд–Стара Загора взе по отношение на три от обвиняемите лица М.С., М.У. и С.С мерки за неотклонение „задържане под стража“ и по отношение на едно лице – М.А. - мярка за неотклонение „домашен арест“.  Определенията на съда подлежат на обжалване.

Разследването е възложено на следователи от Национална следствена служба, като продължава с извършване на активни процесуално – следствени действия.

 


виж още ...