Рецидивист е предаден на съд за грабеж над жена в гр. Монтана

12 Юли 2024 г.

Рецидивист е предаден на съд за грабеж над жена в гр. Монтана

Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 28-годишния В.И., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4, вр. чл. 198, ал. 1, пр. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „б“ от НК.

Обвиняемият В.И. е многократно осъждан. Наложеното му последно наказание той изтърпял през м. юни 2022 г.

На 12.01.2024 г. рецидивистът решил да се сдобие с финансови средства по престъпен начин. С тази цел същия ден той пристигнал в гр. Монтана.

Около 19,00 ч. в междублоково пространство на улиците „Св. Климент Охридски“и „Велико Търново“ В.И. забелязал жена и я последвал. Приближил я и със сила издърпал носената от нея дамска чанта. Веднага след грабежа избягал от местопрестъплението.

Пострадалата – 62-годишната С.И.,  подала сигнал на телефон за спешни случаи 112. В отнетата й по престъпен начин чанта тя носела мобилен телефон, портмоне със сумата от 52 лева, медикаменти и други вещи.

След проведените оперативно-издирвателни мероприятия служителите на полицията установили и задържали извършителя на грабежа. Били са открити и иззети вещите, които той със сила отнел от жената, в това число и телефонът на жената, който той продал за 10 лева.

Предстои делото да продължи в съда.