Наложени са наказания на обвиняеми за незаконно отглеждане на растения от рода на коноп и държане на високорисково наркотично вещество в гр. Мизия

12 Юли 2024 г.

Наложени са наказания на обвиняеми за незаконно отглеждане на растения от рода на коноп и държане на високорисково наркотично вещество в гр. Мизия

Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Оряхово, приключи дело за незаконно отглеждане на растения от рода на коноп и държане на високорисково наркотично вещество с наложените наказания на обвиняемите Б.Ц. и Д.Ц.

Извършените от тях престъпления са квалифицирани по чл. 354в, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 и по чл. 354а, ал. 3, т. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

По досъдебното производство са били събрани доказателства за това, че в периода от м. март 2024 г. до 14.05 2024 г. в гр. Мизия в нарушение на законовите разпоредби двамата отглеждали растения от рода на коноп. В специално оборудвано помещение в сграда в местността „Среден връх“ са били открити 128 растения. Пазарната стойност на предмета на престъплението възлиза на 56 495 лева.

В същия имот Б.Ц. е Д.Ц. незаконно държали високорисково наркотично вещество коноп (канабис) с тегло 384,90 грама на стойност 7 698 лева.

Обвиняемият Б.Ц. без надлежно разрешително държал наркотик от същия вид и в ползвана от него стая в имот на ул. „Юрий Венелин“ в гр. Мизия.

Извършителите на престъпните деяния са се признали за виновни. С определение на съда са им наложени наказания от по 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на по 4 000 лева за всеки.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.