Софийски апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на обвинения за убийството на бизнесмен от село Добролево, Врачанско

8 Януари 2016 г.

На 7.01.2016 г. Софийски апелативен съд остави в ареста Мариан Димов от село Добролево, Врачанско, обвиняем за престъпление по чл. 115 от НК.

На 7.01.2016 г. Софийски апелативен съд остави в ареста Мариан Димов от село Добролево, Врачанско, обвиняем за престъпление по чл. 115 от НК.

Димов е задържан по искане на Окръжна прокуратура – Враца за убийството на бизнесмена Кунчо Кунчев. Безжизненото тяло на местния зърнопроизводител е открито в дома му от негови роднини. Патоанатомите откриват близо 30 прободни рани върху жертвата, нанесени от ловджийски и кухненски нож.

Съдът прецени, че са налице достатъчно доказателства, че обвиняемият е извършителят на убийството. Прокурорът представи пред САС три експертизи на иззети биологични следи от вещи на пострадалия, намерени в жилището на задържания Димов. Установена е кръвногрупова идентичност с тази на жертвата.

Задържаният за убийството Мариан Димов е криминално проявен и осъждан. В хода на разследването пред съдия е разпитана свидетелката П.Г., с която обвиняемият живее на семейни начала. Според тези показания, след установения час на убийството Димов се е прибрал в дома им като е направил признание за извършеното от него престъпление. По дрехите му, подробно описани от нея, имало петна от кръв. Обвиняемият е носел и два ножа.

При извършеното претърсване в дома на Мариан Димов е открит пистолет „Валтер“, принадлежащ на убития Кунчев, както и ловна пушка, скрита от извършителя в комина. Намерена е и парична сума, укрита под плочка в двора на къщата, очевидно непринадлежаща на обвиняемия, който е живеел в крайна бедност.