Софийски апелативен съд отложи разглеждането на искането на Герман Костин за изменение на мярката му за неотклонение

5 Януари 2016 г.

Днес, 05.01.2016 г., в Софийски апелативен съд се проведе заседание по жалбата на Герман Костин срещу Определение на СГС, с което той беше оставен в ареста.

Днес, 05.01.2016 г., в Софийски апелативен съд се проведе заседание по жалбата на Герман Костин срещу Определение на СГС, с което той беше оставен в ареста. В искането за изменение на мярката от „задържане под стража“ в по-лека защитата посочва, че обвиняемият има ревматологични и неврологични проблеми, които не му позволяват да пребивава в условията на арест. Съдът допусна изслушването на медицинска експертиза, поради което произнасянето по направеното искане се отложи за 14.01.2016 г.

Герман Костин е обвинен в убийството на Никита Плотников. Тялото на 5-годишното дете бе намерено в куфар на 20 март м.г. край село Пасарел. 16 дни по-рано в района на Приморско бяха открити останките от трупа на майка му Анна Леонтиева. Телефонът на руския гражданин бил засечен край Пасарел и Приморско в периода, в който се предполага, че Анна и Никита били убити. Автомобилът му също бил заснет в този маршрут от камера на Агенция „Пътна инфраструктура".