Районна прокуратура – Видин предаде на съд обвиняем за причиняване на телесни повреди и отправяне на закани при условията на домашно насилие

25 Март 2024 г.

Районна прокуратура – Видин предаде на съд обвиняем за причиняване на телесни повреди и отправяне на закани при условията на домашно насилие

Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу Т.Б. (на 42 години), привлечен към наказателна отговорност за престъпления, извършени при условията на домашно насилие - причиняване на телесни повреди и отправяне на закани.

От 2018 г. обвиняемият Т.Б. живеел на семейни начала с М.С. Заедно със малолетния им син те обитавали жилището на родителите на обвиняемия в гр. Видин.

Отношенията в семейството се влошили вследствие на злоупотреба на алкохол от страна на мъжа.

На 13.04.2023 г., след пореден скандал в семейството, Т.Б. изгонил жената от жилището им, като тя тръгнала заедно с детето им.

На следващия ден обвиняемият чакал М.С. пред магазина, в който тя работела. Накарал я да се качи в колата му и да изнесе багажа от дома му. Докато управлявал автомобила Т.Б. нанесъл множество удари на жената в областта на лицето, разбил й носа. Това се случило пред малолетното им дете. Побоят продължил и след като тримата стигнали до жилището.

През следващите седмици пострадалата имала видими следи от насилие – синини, подутини, кръвоизливи. Нейните роднини и колеги подали няколко сигнала в полицията, но от страх тя не посмяла да сподели на служителите на реда за случилото се.

Обвиняемият заплашвал М.С., проявявал агресия, упражнявал спрямо нея постоянно физическо и психическо насилие.

На 29.07.2023 г. пострадалата избягала от дома на обвиняемия с детето им. Отишла в полицията и подала жалба, в която описала упражняваното спрямо нея домашно насилие.

Предстои делото да продължи в съда.