Извършители на грабеж над жена в гр. Лом са предадени на съд

22 Март 2024 г.

Извършители на грабеж над жена в гр. Лом са предадени на съд

Районна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.С. (на 19 години), Р.Г. (на 19 години), А.И. (на 19 години), привлечени към наказателна отговорност за грабеж.

На 13.06.2022 г. в Районното управление на МВР - гр. Лом постъпил сигнал за грабеж от пострадала жена.

В хода на предприетите действия по разследване извършителите на престъпното деяние са били събрани доказателства за виновността на В.С., Р.Г. и А.И.

Установено е, че в ранните часове на 13.06.2022 г. тримата обикаляли по улиците на гр. Лом. На кръстовището на улиците „Цар Симеон“ и „Борил“ те забелязали минаваща наоколо жена и я последвали. В един момент А.И. я ударил в лицето, след което й затворил устата с ръка. Неговите съучастници в престъплението издърпали чантата й.

Извършителите на грабежа веднага напуснали местопрестъплението. След отнетите от тях чужди вещи имало мобилен телефон, зарядно устройство за телефон, банкноти от 5 лева и 10 евро, цигари, банкова карта и лични вещи.

По време на разпит тримата направили пълни самопризнания за извършеното от тях деяние.

От изготвената съдебно-оценителна експертиза е видно, че стойността на отнетите от пострадалата вещи са на обща стойност 245,81 лева.

Предстои делото да продължи в съда.