Обвиняемият за ПТП с две жертви на бул. „Черни връх“ в столицата остава в ареста

1 Ноември 2022 г.

Обвиняемият за ПТП с две жертви на бул. „Черни връх“ в столицата остава в ареста

Днес, 01.11.2022 г., състав на Софийския апелативен съд (САС) се произнесе по жалбата на защитата на обвиняемия Г.С. срещу определението на Софийския градски съд (СГС) относно искането за изменение на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека.

Въззивната съдебна инстанция остави жалбата без уважение, като изцяло потвърди определението на СГС, с което е постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г. С.

Той е обвинен от Софийската градска прокуратура (СГП) за извършване на пет престъпления – нарушаване на правилата за движение при управление на МПС на 05.07.2022 г. на бул. „Черни връх“ в столицата, довело до смъртта на две лица - Х. С. и Х. Д.; шофиране след употреба на наркотични вещества и без свидетелство за управление на МПС; незаконно държане на наркотично вещество - метамфетамин; използване на немски регистрационни номера, издадени за друго превозно средство, и неистински официален документ – шофьорска книжка.

Съдът прие, че от първоначалното разглеждане на мярката за неотклонение на 09.07.2022 г. срещу обвиняемия до настоящия момент обоснованото предположение за авторството на престъпните деяния не е опровергано. Напротив, то е затвърдено от събраните доказателства на този етап от досъдебното производство. Съществува реална опасност Г.С. да се укрие и да извърши престъпление, с което са налице всички законови основания той да продължи изтърпяването на мярката за неотклонение „задържане под стража“.