Обвиняем за въоръжен грабеж в гр. Елин Пелин е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“

27 Септември 2021 г.

Обвиняем за въоръжен грабеж в гр. Елин Пелин е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“

Съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура – София за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Л.Г., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4 от НК.

Досъдебното производство по случая е започнало след постъпил сигнал за въоръжен грабеж в търговски обект в гр. Елин Пелин.

Установено е, че около 23,20 ч. на 22.09.2021 г. непознат мъж влязъл в денонощен магазин, насочил пистолет срещу служител и поискал да му бъде даден оборота от деня. След като отнел парична сума в размер на 1812 лева, два мобилни телефона и кутия цигари грабителят напуснал местопрестъплението.

В хода на разследването извършителят на престъпното деяние е бил установен и задържан – 37-годишният Л.Г. Иззет е лек автомобил, с който той се придвижил до гр. София, както и други веществени доказателства. От направена справка е видно, че същият е осъждан.

С определението на съда на рецидивиста е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Същата може да бъде обжалвана пред въззивната инстанция.