На съд за хулигански действия в кметството на врачанското село Фурен

10 Септември 2021 г.

На съд за хулигански действия в кметството на врачанското село Фурен

Районна прокуратура – Враца предаде на съд обвиняемият И.Ф. за извършено от него престъпление по чл. 325, ал. 4, вр. ал. 1 от НК

Сутринта на 08.01.2021 г., в с. Фурен, област Враца, 64-годишният Н.Ф., без да е предизвикан по какъвто и да е начин, отправил нецензурни думи по адрес на кметския наместник на селото Й.А.

Не след дълго мъжът се насочил към кметството. По същото време там се събрали множество хора за получаване на пенсии, които изчаквали реда си пред пощенската служба.

Кметският наместник излязъл във фоайето и направил забележка за неспазване на противоепидемичните мерки на Н.Ф., който бил без предпазна маска. Обвиняемият отказал да я сложи и започнал да вика срещу Й.А. Изблъскал го в гърдите извън сградата, затиснал входната врата, не позволявал на кметския наместник да се прибере на работното си място.

Арогантното поведение на мъжа предизвикало възмущение на присъстващите, които били запознати с хулиганските му прояви и преди този инцидент. На място пристигнал полицейски патрул, който прекратил случващото се.

През 2016 г. на Н.Ф. е било определено наказание от 1 година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок за същото престъпно деяние.

Предстои насрочване на делото от съда.