Извършител на умишлено убийство в гр. Вършец е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“

1 Септември 2021 г.

Извършител на умишлено убийство в гр. Вършец е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“

Днес, 01.09.2021 г., съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Монтана за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.Д. (на 31 години), привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него убийство. Престъплението е квалифицирано по чл. 115 от НК.

Действията по разследването са започнали след постъпил сигнал за смъртта на мъж в гр. Вършец. Към настоящия момент е установено, че вечерта на 28.08.2021 г., при битов скандал, В.Д. нанесъл удар с дърво на И.И. Пострадалият 52-годишен мъж починал на място от причинената му травма в областта на главата.

В днешното заседание за разглеждане на мярката за неотклонение спрямо обвиняемия съдът прие доводите на прокурора от Окръжна прокуратура – Монтана, че на този етап от досъдебното производство съществува обосновано предположение относно авторството на престъплението. То се характеризира с висока степен на обществена опасност на деянието и дееца.

Обвиняемият В.Д. е осъждан с 12 влезли в сила присъди. Налице е опасност той да се укрие или да извърши престъпление.

Първоинстанционното определение за мярката за неотклонение спрямо обвиняемия може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд в законоустановения срок.