Подсъдимият за отглеждане на коноп в монтанското село Белимел е с наложено наказание

18 Август 2021 г.

Подсъдимият за отглеждане на коноп в монтанското село Белимел е с наложено наказание

С наложено наказание приключи делото срещу М.М., привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Монтана за извършени от него престъпления по чл. 354в, ал. 1, чл. 354а, ал. 3, т. 1 и по чл. 278, ал. 6 от НК.

През м. юни 2020 г. подсъдимият М.М. незаконно отглеждал растения от рода на конопа в двора на имот в с. Белимел, област Монтана. Общата стойност на предмета на престъплението, с различно съдържание на активен компонент – тетрахидроканабинол, възлиза на 213,78 лева.

В жилищна сграда с прилежаща към нея селскостопанска постройка на същия адрес, в нарушение на разпоредбата на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, мъжът държал високорисково наркотично вещество, оценено на 706,92 лева.

На различни места в имота подсъдимият държал археологически обекти, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред – пръстени, фибула, фрагменти на гривни и монети.

Подсъдимият М.М. се е признал за виновен и се е споразумял с държавното обвинение. С определение на съда му е наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.