Обвиняем за побой в гр. Петрич е изправен на подсъдимата скамейка

6 Август 2021 г.

Обвиняем за побой в гр. Петрич е изправен на подсъдимата скамейка

Териториално отделение – Петрич при Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу К.М. за извършено от него престъпление по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Двадесетгодишният К.М. заедно с майка си обитавал втория етаж на жилищна сграда в гр. Петрич. С роднините им от първия етаж през годините били в нормални отношения.

Сутринта на 27.01.2021 г. обвиняемият нахлул при тях с обвинението, че 68-годишният Л.Г. му откраднал 500 лева. Нанесъл побой на възрастния мъж и дъщеря му Р.Х.

След подаден сигнал за случилото се на място пристигнали полицейските служители и екип на спешна медицинска помощ. Извършителят на побоя бил задържан.

По образуваното досъдебно производство са извършени съдебномедицински експертизи. Според заключението на вещото лице, на Л.Г. е била счупена челюст и причинена закрита черепно-мозъчна травма. Пострадалата Р.Х. получила фрактури на ребра и кръвонасядания по цялото тяло.

Престъплението е било извършено от К.М. в присъствието на непълнолетно момче, което се уплашило. Обвиняемият действал по хулигански подбуди, демонстрирайки пренебрежение към общоприетите норми и реда.

Предстои делото да продължи в съда.