Голямо количество наркотици и нелегални цигари са иззели видинските полицаи в хода на спецоперация, проведена под надзора на прокуратурата

6 Август 2020 г.

Голямо количество наркотици и нелегални цигари са иззели видинските полицаи в хода на спецоперация, проведена под надзора на прокуратурата.

Разследващите конфискували 1 кг амфетамин, 30 грама кокаин и 1444 кутии цигари без бандерол. Води се разследване по образувани две досъдебни производства, задържана е местна жителка.

 

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Видин се е провела специализирана операция на служителите от ОДМВР-Видин и колегите им от Районното управление в града.

Около 22 ч. на 04.08.2020 г., в с. Цар Симеоново, униформени спрели за проверка лек автомобил „Фиат“ с видинска регистрация, управляван от 18-годишен младеж. В колата пътували две млади жени. В хода на проверката едната от тях изхвърлила две пакетчета. При последвалия оглед, извършен от разследващите, в тях било установено бяло прахообразно вещество, с общо тегло 30 грама. При полевия тест то реагирало на кокаин. От багажника на превозното средство криминалисти иззели полиетиленов плик, съдържащ 1 кг пресовано бяло вещество, реагирало при извършен полеви тест на амфетамин. За срок до 24 часа по Закона за МВР е била задържана 22-годишна жена. По случая е било образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3, т.1 от Наказателния кодекс - незаконно държане на високорискови наркотични вещества.

Същият ден, при условията на неотложност, разследващи извършили претърсване в частен имот в с. Жеглица, обитаван от 40-годишен местен жител. Там открили и иззели 0.800 кг нарязан на ситно тютюн и 28 880 къса цигари „Karelia blue“ без акцизен бандерол. Образувано е било досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК.

В хода на операцията са били проверени 115 лица, като 20 от тях са от криминалния контингент, както и 25 моторни превозни средства. За констатираните нарушения са били съставени 23 акта, 7 фиша и 10 протокола за предупреждение, по смисъла на чл. 65 от ЗМВР.

Съвместните действия а полицията и прокуратурата на територията на област Видин продължават.