Подсъдим за съставяне на нотариални заверки с невярно съдържание с наложено наказание по споразумение с Районна прокуратура – Бяла Слатина

14 Ноември 2019 г.

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Бяла Слатина и защитата на подсъдимия Ц.Л., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 311, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Той се е признал за виновен за това, че на 18.11.2009 г., в качеството си на кмет на с. Добролево, област Враца, в кръга на службата си, съставил официални документи, в които удостоверил неверни обстоятелства. Целта на действията му била да се използват въпросните книжа като доказателства за декларираните в тях обстоятелства.

Подсъдимият извършил нотариална заверка на подписи в две пълномощни с упълномощители Л.Л. и Д.Д. от гр. София, като удостоверил неверни обстоятелства, че те лично са ги положили. Като „упълномощено“ от тях лице в документите фигурирал Р.М.

На подсъдимия Л. е наложено наказание „пробация“ за срок от шест месеца, включваща задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.