По внесен от Софийска районна прокуратура обвинителен акт е осъден извършител на хулиганство, като му е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“

15 Май 2019 г.

С присъда на СРС по внесен от СРП обвинителен акт, Н. Ж., на 36 години, е осъден за  това, че:

На 10.06.2016 г., в гр. София, ж.к. „Дружба“, в близост до бл. 17, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото; като на висок глас отправял реплики към присъстващите граждани Р. и Ц.: „Ей, мангал, искаш ли да те смачкам!“, „Ще ви пребия!“, като плюел срещу тях. Деянието на Ж. е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задълженията си по опазване на обществения ред – на висок  глас извикал към А.: „Какъв си ти бе, довечера ще съм те убил бе, мишок такъв, е сега ще се обадя на Златко Баретата да те уволни!“, като му нанесъл удар с ръка в областта на гърдите и лицето. Деянието е извършено от Ж. в условията на повторност – след като вече е осъждан с влязла в сила присъда за друго такова престъпление. Това от своя страна е обусловило повдигане на обвинение на Ж. по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 НК.

На Ж. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, което следва да бъде изтърпяно от него ефективно.