Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е установено и задържано непълнолетно лице – състезател по борба, нанесло средна телесна повреда на 62 – годишен в столично заведение

16 Април 2019 г.

На 24.03.2019 г., около 23.50 часа, в гр. София, на ул. „Тодорини кукли“, в заведение, обв. Е. (на 16 години, състезател по борба в школа в гр. София), чрез хващане на дясна ръка на пострадалия К. и хвърляне през рамо,  му е причинил средна телесна повреда – счупване на лява бедрена кост, довело до трайно затруднение на движението му. Деянието е извършено по хулигански подбуди – обвиняемият не е провокиран по какъвто и да е начин от страна на пострадалия.

По случая е образувано досъдебно производство, под ръководството и надзора на  Софийска районна прокуратура, в хода на което Е. е установен и привлечен към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение по чл. 131, ал. 1, т. 12, пр. 1, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3  НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, като е постановено привеждането му в сградата на СРС на 17.04.2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.