На 11.11.2018 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа рецидивист за извършена същия ден кражба

12 Ноември 2018 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 11.11.2018 г., около 00.30 часа, в гр. София, ж.к. „Красно село“, от монетник, намиращ се в сергия, находяща се на пазар „Красно село“, чрез използване на неустановено техническо средство, е отнета чужда движима вещ  - съхранявана в описаното място парична сума - от владението на С. М., без негово съгласие с намерение противозаконно да бъде присвоена.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е В. И., на 32 години, който е многократно осъждан. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 4, вр. чл. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ НК, тъй като престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.