СГП даде на съд мъж, отвлякъл и пребил свой колега

23 Март 2016 г.

Софийска градска прокуратура /СГП/ внесе в Софийски градски съд /СГС/ обвинителен акт срещу Томислав Томов за това, че отвлякъл свой колега и му нанесъл побой. На Томов са повдигнати обвинения по чл. 142, ал. 1 от НК и по чл. 143, ал. 1, пр. 1 и пр. 2 от НК.

Софийска градска прокуратура /СГП/ внесе в Софийски градски съд /СГС/ обвинителен акт срещу Томислав Томов за това, че отвлякъл свой колега и му нанесъл побой. На Томов са повдигнати обвинения по чл. 142, ал. 1 от НК и по чл. 143, ал. 1, пр. 1 и пр. 2 от НК

Обвиняемият и пострадалият работили в столично заведение като сервитьори от 2014 г. Двамата често играели хазартни игри, обикновено спечелвал Томов. Така неговият колега му задлъжнял със сумата от 2 000 лв. В края на годината Томов заявил, че вече очаква да получи 3 000 лв. Пострадалият не посмял да възрази, като предал само 400 лева, защото разполагал с толкова пари.

На 27.12.2014 г. след поредната игра на ”сварка”, Томов заявил на своя колега, че трябва да му даде още 1 400 лв. и сумата вече е набъбнала до 4 000 лв. Пострадалият, който изпитвал страх от обвиняемия, спрял да ходи на работа. Няколко дни по–късно Томов дошъл до дома на жертвата в гр. София, кв. ”Лозенец”, с автомобил, управляван от негов познат. Той забелязал, че колегата му, който издирвал, заедно с още един мъж се намират в друга кола. Томов бързо се насочил към тях. Отворил врата на колата, хванал своя колега и го издърпал навън. После, използвайки физическото си превъзходство, извил ръката му и така го принудил да върви към колата, с която дошъл.

Качил го на задната седалка и седнал до него. Веднага след това започнал да му нанася множество удари с юмруци по главата. После познатия на обвиняемия потеглил в неизвестна посока. През цялото пътуване Томов продължавал да бие и заплашва колегата си. Така след около половин час пристигнали пред дома на Томов. Той принудил жертвата си да се качи до жилището му. Вътре извършителят заявил на отвлечения, че трябва да му подпише запис на заповед за сумата от 4 000 лева, но освен това вече трябва да му припише и автомобила си. Пострадалият няма избор и се съгласил и с това искане. Помолил да бъде освободен и обещал, че до сутринта ще намери парите. Тогава Томов го пуснал да си върви.

Впоследствие жертвата успяла да се обади в полицията, а нейни служители го освободили.

Предстои насрочване на делото в СГС.