СГП постигна присъда от 6 години затвор за рецидивист, ограбил 90-годишен мъж

17 Март 2016 г.

По внесен от Софийска градска прокуратура обвинителен акт, Софийски градски съд осъди Илия Борисов на 6 години затвор за извършен грабеж на възрастен мъж.

По внесен от Софийска градска прокуратура обвинителен акт, Софийски градски съд осъди Илия Борисов на 6 години затвор за извършен грабеж на възрастен мъж.

На 11.08.2014 г. 90- годишният Огнян И. се намирал в жилището си в гр. София ж.к. ”Красна поляна ”. Около 11.15 часа на входната врата се позвънило. Когато отворил, установил, че пред нея стоял непознат мъж. Това бил Илия Борисов. Той помолил да влезе, за да извърши проверка на водомера. Пострадалият се доверил и допуснал подсъдимия в жилището си. След като влязъл, Борисов поискал от домакина да му предложи нещо за пиене, след което заявил, че си отива. Когато пострадалият му отворил входната врата, установил, че пред нея е застанал друг непознат мъж. Той нанесъл удар с юмрук по лявата страна на лицето на възрастния мъж, при което той паднал на пода. Тогава подсъдимият Борисов, свалил от безименния пръст на дясната ръка на жертвата  златен пръстен, с тегло  24 грама, на обща стойност – 1 920 лева. След това Борисов отново влязъл в апартамента и започнал да тършува. Намерил портмоне с пари, което възрастният мъж бил скрил. Взел и парите, след което заедно със своя съучастник напуснали апартамента, като оставили пострадалия да лежи в безпомощно състояние.

Още същият ден Борисов отишъл до заложна къща, където заложил отнетия пръстен.

По–късно пострадалият мъж разпознал Борисов.

Към момента той е осъждан пет пъти за тежки умишлени престъпления против собствеността. Борисов вече се намира в Софийския централен затвор.