Съдът отложи разглеждането на мярката за неотклонение на украинския гражданин, задържан по обвинение за опит за убийството на Алексей Петров

9 Февруари 2016 г.

Днес, 09.02.2016 г., в Софийски апелативен съд се проведе заседание във връзка с мярката за неотклонение на украинския гражданин Роман Логвиненко, задържан на 31.01.2016 г. на ГКПП Русе - Дунав мост при влизане в страната.

Днес, 09.02.2016 г., в Софийски апелативен съд се проведе заседание във връзка с мярката за неотклонение на украинския гражданин Роман Логвиненко, задържан на 31.01.2016 г. на ГКПП Русе - Дунав мост при влизане в страната. Той е част от групата, извършила неуспешният опит за убийство на Алексей Петров през октомври м.г. Другите трима негови съучастници – Балков, Темпинский и Чорний, украински граждани, се издирват от Интерпол.

В днешното съдебно адвокатът на подсъдимия представи 9 броя медицински документи на руски език, удостоверяващи наличие на здравословни проблеми. Съдът прие писмените доказателства, като назначи превод на документите на български език и съдебно-медицинска експертиза на задържания, въз основа на която да се направи заключение за неговото актуално здравословно състояние и възможността му за престой в ареста.

Следващото заседание по делото ще се проведе на 16.02.2016 г.