СГП внесе обвинителен акт срещу двама мъже, нападнали друг в центъра на столицата

8 Февруари 2016 г.

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Чавдар Хаджиев и Герго Цветков за това, че са откраднали със сила скъп мобилен телефон.

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Чавдар Хаджиев и Герго Цветков за това, че са откраднали със сила скъп мобилен телефон. На 18.09. 2015 г. пострадалият се намирал на спирка на столичния бул. „Сливница”, като седял на пейка и държал мобилния си телефон и четял от него. В това време в близост до него стояли обвиняемите Хаджиев и Цветков. Когато видели пострадалия, двамата се насочили към него, като се опитали да го заговорят. Преди да успее да им отговори обаче Хаджиев го ударил с ръка в областта на горната устна, а в това време Цветков му издърпал от ръката мобилния телефон на стойност около 770 лв. Двамата побягнали, но били забелязани от няколко свидетели, които по-късно ги разпознали като извършители на грабежа.

Пострадалият тръгнал да гони нападателите си, но не успял да ги настигне и след като тримата направили обиколка по ул. „Вашингтон”, „Поп Богомил” и „Княгиня Мария Луиза”, той ги изгубил в посока „Сливница”.

След като избягал, обвиняемият Цветков заложил телефона в къща, намираща се на бул. „Мария Луиза”, за което получил сумата от 200 лв.

Пострадалият сигнализирал на полицията и по-късно двамата обвиняеми са разпознати и задържани.

Чавдар Хаджиев е осъждан през 2013 г. от Районния съд в Плевен на три години лишаване от свобода.

Герго Цветков е неосъждан (реабилитиран на осн. Чл. 88 а от НК). И двамата са с мярка за неотклонение „Задържане под стража”.