СГП започна разследване на двойното убийство в столичния квартал „Надежда”

28 Януари 2016 г.

Под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) на 28.01.2016 г. започна разследване за убийството на 45-годишна жена и на нейната 20–годишна дъщеря, извършено от Красимир Петров в столичния квартал „Надежда”. Мъжът се е самоубил непосредствено след извършване на деянието.

Под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) на 28.01.2016 г. започна разследване на убийството на 45-годишна жена и на нейната 20–годишна дъщеря, извършено от Красимир Петров в столичния квартал „Надежда”. Мъжът се е самоубил непосредствено след извършване на деянието.

Досега е изяснено, че Петров заедно с жената и двете й деца са живеели заедно под наем от близо година. Около 01.50 часа на 28.01.2016 г. мъжът се обадил на телефон 112 и заявил, че току-що е убил двете жени и възнамерява да скочи от терасата на апартамента. Незабавно бил изпратен автопатрул на 02 РУП–СДВР. Петров скочил от шестия етаж на блока, в който живеел, и починал на място.

До момента са извършени два огледа на място. Разпитани са множество свидетели. Назначени са съдебно–медицински експертизи и  биологични експертизи.

Изяснено е още, че убийство е станало в кухнята на апартамента, като телата са прободени с нож. В това време другото дете на убитата – 12-годишно момиче, се намирало в съседната стая на жилището. По телата на двете жени са нанесени множество прободно–прорезни рани. Оръжието на престъплението е открито в апартамента.

Красимир Петров не е осъждан и срещу него няма висящи наказателни производства.

Разследването по случая продължава.