СГП предаде на съд мъж, убил своя съседка

22 Януари 2016 г.

Софийска градска прокуратура (СГС) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Димитър Димитров за умишлено убийството на жена в столицата в края на 2014 г.

Софийска градска прокуратура (СГС) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Димитър Димитров за умишлено убийството на жена в столицата в края на 2014 г. Двамата били съседи и първоначално отношенията им били добри, като Димитров дори й помагал в домакинството. Впоследствие обаче между тях възникнало напрежение, като причината за това била, че обвиняемият я изместил от работата й. Жената поддържала двора на къща, в която Димитров живеел под наем. Собственикът на къщата на бул. „Европа” в София му дал да живее на втория етаж от дома си, а Димитров се грижел за двора, което преди това срещу заплащане правела пострадалата жена.

Тя започнала да се среща със собственика на къщата и да разговаря с него, а Димитров си мислел, че го уговаря да й върне работата. На 11.12. 2014 г. около 15 ч. обвиняемият се срещнал с жената и й казал да отиде до къщата, където живеел, за да си прибере килим.

Към 15.40 ч. тя отишла и се качила на втория етаж, където бил обвиняемият. Влизайки в стаята, пострадалата забелязала бесилка, която Димитров си бил направил и попитала „Е, ще се бесиш ли”. Думите й ядосали Димитров, който отвърнал, че тя го е докарала до там, тъй като „говорела по негов адрес и създавала интриги”. Внезапно той взел брадва с дървена дръжка и метално острие от шкаф в стаята и замахнал към главата й. Пострадалата обаче се дръпнала встрани и острието охлузило лявата челна област.

След това жената хванала с две ръце дръжката на брадвата и започнала да я дърпа, като поради силното дърпане паднала на близкия диван и седнала на него. В това време Димитров се пресегнал и взел кухненски нож, намиращ се наблизо. С него пробол пострадалата в шията. После веднага излязъл от къщата, отишъл при съсед и му казал да извика полиция, защото намушкал с нож съседката си. 

Мъжът веднага отишъл на местопрестъплението, видял пострадалата, обадил се на тел. 112. Въпреки че пристигнали навреме, по-късно в болница „Пирогов”, жената починала от кръвозагуба вследствие на прободната рана.  

Предстои насрочване на делото в СГС.