8 Януари 2016 г.

Софийски апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на обвинения за убийството на бизнесмен от село Добролево, Врачанско

Сподели

На 7.01.2016 г. Софийски апелативен съд остави в ареста Мариан Димов от село Добролево, Врачанско, обвиняем за престъпление по чл. 115 от НК.

На 7.01.2016 г. Софийски апелативен съд остави в ареста Мариан Димов от село Добролево, Врачанско, обвиняем за престъпление по чл. 115 от НК.

Димов е задържан по искане на Окръжна прокуратура – Враца за убийството на бизнесмена Кунчо Кунчев. Безжизненото тяло на местния зърнопроизводител е открито в дома му от негови роднини. Патоанатомите откриват близо 30 прободни рани върху жертвата, нанесени от ловджийски и кухненски нож.

Съдът прецени, че са налице достатъчно доказателства, че обвиняемият е извършителят на убийството. Прокурорът представи пред САС три експертизи на иззети биологични следи от вещи на пострадалия, намерени в жилището на задържания Димов. Установена е кръвногрупова идентичност с тази на жертвата.

Задържаният за убийството Мариан Димов е криминално проявен и осъждан. В хода на разследването пред съдия е разпитана свидетелката П.Г., с която обвиняемият живее на семейни начала. Според тези показания, след установения час на убийството Димов се е прибрал в дома им като е направил признание за извършеното от него престъпление. По дрехите му, подробно описани от нея, имало петна от кръв. Обвиняемият е носел и два ножа.

При извършеното претърсване в дома на Мариан Димов е открит пистолет „Валтер“, принадлежащ на убития Кунчев, както и ловна пушка, скрита от извършителя в комина. Намерена е и парична сума, укрита под плочка в двора на къщата, очевидно непринадлежаща на обвиняемия, който е живеел в крайна бедност.