Обвиняем за причиняване на телесна повреда и закана с убийство в условията на домашно насилие в гр. Сандански остава в ареста

13 Декември 2023 г.

Обвиняем за причиняване на телесна повреда и закана с убийство в условията на домашно насилие в гр. Сандански остава в ареста

По искане на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Сандански, спрямо обвиняемия Р.Г. съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Той е привлечен към наказателна отговорност по досъдебно производство за закана с убийство и причиняване на телесна повреда. Двете престъпления са извършени от него в условията на домашно насилие. Квалифицирани са по чл. 144, ал. 3, т. 1 и т. 3, вр. чл. 144, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 и по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

В хода на разследването са събрани доказателства, от които се установява, че Р.Г. и М.Г. се намират във фактическо съпружеско съжителство. Заедно с двете си малолетни деца обитават жилище в гр. Сандански.

На 02.12.2023 г. мъжът се заканил с убийство на жената, за което пострадалата подала сигнал на телефон за спешни случаи 112.

През нощта на 06.12.2023 г. Р.Г. отново отправил закани с убийство спрямо нея. В условията на домашно насилие той й нанесъл удар с юмрук в областта на корема. Пристигналият на място полицейски патрул задържал извършителя на деянието.

Престъпните деяния са извършени от обвиняемия само няколко дни след освобождаването му от затвора на 24.11.2023 г., където той изтърпявал наложеното му наказание „лишаване от свобода“.