Окръжна прокуратура – Враца предаде на съд мъж, причинил смъртта на двама и средна телесна повреда на трети пострадал при пътен инцидент

8 Март 2023 г.

Окръжна прокуратура - Враца предаде на съд обвиняем за причиняване по непредпазливост на смъртта на двама жители на гр. Козлодуй и средна телесна повреда на трети пострадал при тежък пътен инцидент в село Алтимир, област Враца.

На 26.11.2021 г. привлеченият към наказателна отговорност В. З. се движил в населеното място с товарен автомобил-влекач „ДАФ“ с полуремарке. Вместо с допустимите до 50 км/ч, водачът управлявал автомобила по улиците на селото с 90 км/ч. в нарушение на чл. 21, ал.1 от Закона за движение по пътищата.

Вследствие на високата скорост, превишена с 40 км/ч, се стигнало до инцидента, при който загиват К.Б. и П.Б., средна телесна повреда получава Х.Б. - счупване на дясна раменна кост, довело до трайно затруднение на движението на дясната ръка на пострадалата, както и белодробна контузия. Травмите са причинили разстройство на здравето на пострадалата, временно опасно за живота й - престъпление по чл. 343, ал. 4, вр. ал. 3, б. „б“, вр. ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал.1 НК.

Предстои Окръжният съд - Враца да насрочи разпоредително заседание по делото.