Районна прокуратура – Кюстендил ръководи разследване за държане на наркотични вещества, оръжие и боеприпаси

10 Февруари 2023 г.

Районна прокуратура – Кюстендил ръководи разследване за държане на наркотични вещества, оръжие и боеприпаси

Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, образува досъдебно производство за незаконно държане на високорискови наркотични вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и взривни вещества.

В хода на разследването е било извършено претърсване и изземване в къща в с. Шатрово, област Кюстендил. Намерени са били и иззети мелница – гриндер с тревиста зелена маса в нея, както и суха такава. При направения полеви наркотест тя е реагирала на марихуана. Общото тегло на наркотика е 158,70 грама.

Установено е, че къщата е на Г.С. (на 45 години).

Междувременно след постъпила оперативна информация е било извършено претърсване и изземване в жилището му в кв. „Дианабад“ в гр. София. В него са били намерени голямо количество боеприпаси от различен калибър, взривни вещества, високорискови наркотични вещества и везна.

С постановление на Районна - прокуратура – Кюстендил Г.С е привлечен в качеството на обвиняем за престъпления по чл. 339, ал. 1 от НК и по чл. 354а, ал. 3 от НК.

Наблюдаващият делото прокурор внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Предстои произнасянето на съда.